Bungard, Veștem și Mohu nu intră în carantină – Restricțiile, valabile doar în Șelimbăr

Începând de luni, municipiul Sibiu, localitatea Șelimbăr și orașele Cisnădie și Tălmaciu intră în carantină. Autoritățile locale spun că măsurile din ultimele hotărâri nu se impun în satele aparținătoare, fiind vorba strict de localități, nu de Unitățile Administrativ Teritoriale (UAT).

Autoritățile locale vin cu lămuriri pentru locuitorii din satele aparținătoare ale comunei Șelimbăr. Cei care domiciliază în Mohu, Bungard, Veștem nu trebuie să respecte restricțiile impuse prin ultimele hotărâri, întrucât acestea fac referire strict la localitățile Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu, nu la UAT-uri.

De luni însă, cei care locuiesc în aceste localități, vor avea nevoie de o declarație pe propria răspundere, de o adeverință de la angajator sau de o legitimație de serviciu pentru a intra în localitățile carantinate. Astfel, ei pot dovedi că se deplasează în scop profesional sau pentru alte motive justificate.

VEZI AICI MODELUL DECLARAȚIEI PE PROPRIE RĂSPUNDERE

Restricțiile din Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie (inclusiv Cartierul Arhitecților) și Tălmaciu nu se aplică astfel în satele aparținătoare.

Vă reamintim că, începând de luni, pentru o perioadă de două săptămâni, cele patru localități intră în carantină. Nu vom mai putea ieși din locuințe decât dacă avem un motiv întemeiat, cum ar fi mersul la cumpărături, achiziționarea de bunuri necesare, activități fizice individuale în jurul locuinței, pentru a merge la medic sau pentru a plimba animalele de companie. Listele cu restricțiile pentru fiecare localitate în parte pot fi consultate AICI.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.