Șelimbărul depășește Sibiul la incidența cazurilor de Covid 19 – Rata e de 12,65 la mie

Rata de incidență la Șelimbăr este de 12,65 de cazuri la mia de locuitori si 150 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile, in timp ce la Veștem aceasta este de 10,21. Mohu stă mult mai bine, cu o rata de 1,34.

INSP va analiza măsurile propuse de la Sibiu, va trimite către DSP Sibiu un răspuns, iar după aprobarea măsurilor, în totalitate sau parțial, propunerea de carantinare va fi trimisă de Comitetul Județean pentru Situații de  Urgență către Comitetul Național pentru Situații de Urgență care va da un aviz în acest sens.

Dacă se va hotârî carantinarea celor patru localități, atunci deplasarea va fi limitată și pe timp de zi. Între orele 5 și 23 se va ieși din case doar în anumite situații: pentru a merge la serviciu, la tratament medical, la cumpărături. Se va permite ieșirea pentru a plimba animalele de companie, pentru voluntariat sau în scop umanitar.

Rată de incidență de 11,18 în municipiul Sibiu – Aproape 2.000 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile

În localitățile carantinate nu va intra sau nu va ieși nimeni, decât în situații de excepție: dacă lucrează în localitatea carantinată sau trebuie să iasă de acolo pentru a ajunge la serviciu. Transportul de marfă va fi permis, la fel deplasarea pentru a asigura îngrijirea copiilor care fac parte din familie sau a persoanelor vârstnice sau bolnave, precum și dacă se impune tratament medical ce nu poate fi amânat.

Slujbele de înmormânatre vor fi făcute doar la exterior, cu participarea a maxim 20 de persoane

Realizarea ceremoniilor de stare civilă va fi permisă la exterior cu participarea a maxim 20 de persoane, iar la interior maxim 8 persoane.

Vor fi interzise evenimentele de orice fel, inclusiv aniversările copiilor la locurile de joacă.

Competițiile sportive vor fi și ele interzise cu excepția celor organizate de federații.

Magazinele, supermarketurile și hipermarket-urile vor permite intrarea clienților la 30% din capacitate, cu respectarea normelor de distanțare și se vor închide la ora 20. Excepție vor face farmaciile și benzinăriile care au program non stop.

 

Primește știrile in timp real

Comentariile sunt închise