Măsuri extreme din cauza coronavirusului – Se închid toate școlile

Toate școlile din țară vor fi închise timp de zece zile din cauza coronavirsului, începând de miercuri.

Toate școlile din România vor fi închise începând de miercuri, 11 martie, până pe 22 martie. Decizia a fost luată luni în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Măsura ar putea fi prelungită săptămâna viitoare, dacă situația o impune, dezvăluie surse de încredere.

O nouă reuniune a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență a avut loc luni, la ora 16.00, ocazie cu care s-a discutat posibilitatea închiderii școlilor până de Paști, în contextul epidemiei de coronavirus. Măsura a fost propusă de secretarul de stat Raed Arafat.

Închiderea şcolilor începând cu data de 11 martie și până pe 21 aprilie, pe fondul înmulțirii cazurilor de infecţie cu coronavirus, a fost doar una din propunerile Grupului de suport tehnico-știintific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, grup condus de Raed Arafat, făcută azi către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Ludovic Orban, premierul interimar, a recunoscut că măsura închiderii școlilor nu poate fi luată ușor.

„O măsură de închidere a școlilor perturbă și privează elevii în ceea ce privește derularea serviciului educațional. Este o măsură care trebuie pregătită. Puneți-vă întrebarea ce fac copiii care rămân acasă. Există în fiecare familie un membru care să îi supravegheze, dacă nu îi mai ducem la școală? Astfel de măsuri trebuie luate după o analiză serioasă. Avem ca punct de analiză din nou acest punct la discuția de astăzi. Dar nu se pot lua măsuri fără analize serioase. Avem doar 15 cazuri din care 5 s-au vindecat”, a declarat Ludovic Orban, premier interimar, după ședința conducerii PNL.

Raed Arafat a mai propus o serie de măsuri care îi vizează pe studenți și pe elevii școlilor postliceale, cum ar fi sistarea stagiilor în spitale pentru cursanții școlilor postliceale. De asemenea, unităților de învățământ li se recomandă organizarea de cursuri la distanță, dacă există această posibilitate.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.