ATENȚIE – Țepe cu vouchere la Lidl pe Whatsapp

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Națională (CERT-RO) avertizează asupra unei înșelătorii care vizează clienții Lidl România și adidas prin metoda oferirii unor vouchere de cumpărături care se propagă rapid, prin intermediul aplicației de mesagerie WhatsApp.

Utilizatorii primesc mesaje aparent “promoționale”, prin care li s-ar oferi posibilitatea de a câștiga vouchere de cumpărături sau chiar produse, în schimbul răspunsului oferit la câteva întrebări.

Mesaje de acest gen au apărut și în trecut pentru astfel de tentative de spam. În primul caz, utilizatorii sunt atrași de posibilitatea de a câștiga un voucher în valoare de 750 de lei. În celălalt caz, premiul oferit este o pereche de pantofi sport Adidas.În ambele cazuri, odată ce utilizator accesează link-ul primit este redirecționat către un mini-chestionare. La finalul chestionarului, utilizatorului i se promite un premiu pe care îl poate primii doar dacă distribuie mai departe către alte contacte.

Lild a făcut deja public un mesaj pe Facebook Legat de acest scam, prin care specifică clar că nu organizează astfel de concursuri sau promoții în această perioadă și își sfătuiesc clienții să nu se lase păcăliți în a introduce date persoane pe astfel de site-uri.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.