Bugetul Șelimbărului a fost aprobat – Investiții fără precedent în anul 2020

Bugetul Șelimbărului pentru anului 2020 a fost aprobat. Consilierii locali au aprobat bugetul comunei în ultima ședintă extraordinară.

25,47 milioane de lei pentru investițiile în infrastructură, 5,8 milioane de lei investiții în infrastructura educațională, două milioane de lei pentru asistență socială și asigurări, 4, 8 milioane de lei pentru dezvoltarea serviciilor de dezvoltare publică, alimentare cu apă și iluminat public sunt doar câteva din principalele capitolele bugetare asupra cărora administrația locală din Șelimbăr a insistat în bugetul pe anul 2020.

Bugetul din acest an este de 31,69 milioane de lei, însă la această sumă se mai adaugă un excedent de 28,3 milioane lei, bani alocați deja pentru diverse investiții aflate în desfășurare.

Două din cele mai mari investiții din acest an sunt construcția unei grădinițe pe strada Doamna Stanca (5,19 milioane de lei) și amenajarea unei zone de promenadă între străzile Mihai Viteazu și Octavian Goga, intersecția cu George Coșbuc (5,67 milioane de lei).

O altă investiție importantă este construcția Punctului de lucru ISU din Șelimbăr, proiect care este estimat să se ridice la suma de 1,92 de milioane lei. Pentru reabilitarea podului din satul Bungard s-au alocat de asemenea 1,45 milioane lei, pentru reabilitarea podului din Mohu – 1,34 milioane lei, iar pentru reabilitarea drumului principal din satul Bungard s-au alocat 2,88 milioane lei.

Pentru reabilitarea străzii Sevișului s-au alocat în total 6,57 milioane de lei, împărțiți pe bugetul localității din doi ani: 3 milioane în 2020 și 3,57 milioane în 2021. În plus, o investiție extrem de importantă este realizarea celor cinci stații de pompare din Veștem, Mohu și Bungard, pentru care s-au alocat 4,159 milioane lei, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Primăriei Șelimbăr.

În plus, în acest buget sunt prinși bani pentru proiectarea altor investiții ce urmează să fie bugetate anul viitor. Este vorba de proiectarea modernizării străzilor Petru Rareș, Constantin Brâncuși, Stejarului, Treboniu Laurean, Socului, Ion Rațiu, legătura dintre Octavian Goga și Valea Săpunului, în zona străzii Muncel, dar și proiectarea podurilor de peste Valea Săpunului, în zonele de legătură între Sibiu și Șelimbăr și a proiectării străzilor din Cartierul Tineretului.

Pe capitole bugetare, cheltuielile preconizate a se face în acest an în comuna Șelimbăr se prezintă astfel:

  • Autorități publice și acțiuni externe – 8,35 milioane lei, din care ordine publică și siguranță națională – 3,25 milioane lei
  • Învățământ – 6,43 milioane lei
  • Sănătate – 71.000 lei
  • Cultură, recreere, religie – 3,65 milioane lei
  • Asigurări și asistență socială – 2,02 milioane lei
  • Locuințe, servicii și dezvoltare publică – 4,51 milioane lei
  • Protecția mediului – 4,44 milioane lei
  • Acțiuni generale economice, comerciale și de muncă – 1,27 milioane lei
  • Transporturi – 25,47 milioane lei

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.