Pesta porcină se extinde – Încă un focar depistat în județul Sibiu

După Șura Mică și Colun, s-a confirmat al treilea focar de pestă porcină la Amnaș. Este astfel a treia localitate din județ unde a ajuns virusul. autoritățile au luat măsurile cerute de lege pentru a evita răspândirea virusului, după ce cinci animale au fost omorâte. 

Focarul a fost depistat la marginea Amnașului, în gospodăria Eugeniei Bratu. Femeia avea în curte cinci porci. Doi dintre ei au murit după ce au aut semnele ale ale pestei porcine. După ce a fost înștiințat medicul veterinar și apoi DSV-ul, și ceilalți trei porci au fost sacrificați pentru că erau suspecți a fi purtătorii virusului pestei porcine.

La Prefectura Sibiu a fost convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor Sibiu – Unitatea Locală de Decizie, care a stabilit același plan de măsuri ca în cazul celorlalte două focare.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu a instituit imediat, în jurul focarului, o zonă de protecție de 3 km, pe raza localităţii Topârcea. De asemenea, pe o raza de 10 km în jurul focarului, s-a instituit o zonă de supraveghere, care include localitățile: Sângătin, Ludoș, Miercurea Sibiului, Apoldu de Jos, Apoldu de Sus, Aciliu, Tilișca, Amnaș, Galeș și Săliște.

 

 

 

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.