Primăria a aprobat documentația pentru apă și canalizare pe două străzi din comună

Strada Iulia Maniu și Alea Libertății au primit avizarea pentru introducerea rețelelor de apă și canalizare. În ultima ședință de Consiliu Local, s-a votat documentația tehnico-economică pentru faza Studiu de Fezabilitate pentru introducerea rețelelor hidro-edilitare pe strada Iuliu Maniu și pe Aleea Libertății.

În cazul străzii Iuliu Maniu, este vorba de o investiție de 475 mii lei, pentru 800 de metri de conducte pentru alimentare cu apă și canalizare. ”Lipsa unui sistem de alimentare cu apă și a unui sistem de colectare a apelor uzate constituie un mare neajuns pentru comunitate, ceea ce determină un standard redus al vieții cotidiene și un ritm lent de dezvoltare în zonă. Investiția promovează o dezvoltare durabilă și concură la îmbunătățirea infrastructurii, accesul la serviciile publice de bază pentru populație, dezvoltarea și modernizarea localității, îmbunătățirea calității mediului, creșterea stării de sănătate a populației”, se arată în motivarea investiției.

Pentru Aleea Libertății este preconizată o investiție de 385 mii lei. Aleea este delimitată de strada Unirii și strada I. Macrea, iar în prezent, pe stradă există rețele de apă-canal doar parțial, urmând a se realiza o prelungire a rețelei de distribuție apă cu 110 m, a rețelei de canalizare menajeră cu 116 m și a rețelei de canalizare pluvială cu 192 m.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.