Cursuri gratuite de înot pentru elevii de la clasa pregătitoare din Șelimbăr

Elevii care învață din acest an la clasa pregătitoare la școlile din Șelimbăr și Veștem au ocazia să învețe să înoate. Părinții nu vor trebui decât să își dea acordul pentru ca micuții să meargă la bazinul Olimpia din Sibiu și să îi însoțească la prima oră de curs. Totul este gratuit, pentru că între Primăria Șelimbăr, școala din comună și Clubul Municipal Sibiu s-a încheiat un acord.

Ideea unei astfel de colaborări a fost a celor de la CSM, pentru că își doresc să promoveze sportul și mișcarea în rândul copiilor și de ce nu, să descopere noi talente. ”Nouă ni s-a propus, iar eu am fost imediat de acord, pentru că sunt pro mișcare și sport. Am discutat și cu doamna directoare de la școală și așa a început colaborarea. Toți copiii din clasa pregătitoare din Veștem și Șelimbăr vor beneficia de acest acord. Transportul îl vom asigura noi, cu autobuzele școlare”, spune Marius Grecu, primarul Șelimbărului.

Copiii vor beneficia de 10 ședințe de înot. La primul curs vor fi însoțiți de părinți, dar apoi vor veni singuri, cu transportul asigurat de Primăria Șelimbăr. ”Sperăm ca în cele 10 ședințe copiii să învețe să înoate sau măcar să se familiarizeze cu acest timp de mișcare. Cei de la CSM vor căuta și copii talentați în această direcție, iar dacă vor fi elevi care vor dori să continue ca sport de performanță, vor putea fi legitimați. Câștigul este astfel de ambele părți: copiii fac mișcare, li se deschide apetitul către sport, iar instructorii câștigă noi sportivi”, spune Marius Grecu.

Primarul comunei Șelimbăr are de gând să extindă aceste cursuri și la clasele mai mari, astfel ca toți copiii din comună să aibă aceleași oportunități în ceea ce privește deschiderea către sport.

 

 

 

 

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.