Zeci de sibieni nu mai pot respira. De vină este mirosul emanat de lucrările unei firme

Sibienii care locuiesc pe strada Frezorilor se plâng de faptul că nu mai pot respira aer curat din cauza unei firme care activează pe strada lor. Oamenii spun că substanțele pe care firma le folosește la acoperirea metalelor emană un miros insuportabil. Reprezentanții firmei însă spun că la ei totul este în regulă. 

Reclamații practic inutile

Cei care locuiesc pe strada Frezorilor spun că de ani de zile sunt nevoiți să îndure mirosul greu care iese din hala în care firma Midmet își desfășoară activitatea. ”Folosesc niște soluții foarte greu mirositoare. Din hală răzbate un miros greu de suportat, nociv. Mai ales acum vara, nu se poate sta cu geamurile deschise. Este un calvar”, spun oamenii din zonă.

Sibienii povestesc că de ceva ani fac mereu reclamații. Răspunsurile pe care le primesc însă nu le rezolvă problema în niciun fel. ”Am făcut reclamații la DSP, Garda de Mediu. De la Mediu ne-au spus că au autorizație, au filtre de aer, și că trebuie să lucreze cu ușile închise. Iar dacă nu se întâmplă asta, să sunăm la poliția comunitară. De fapt asta e problema că țin ușile deschise și tot mirosul se împrăștie pe stradă, iar dacă au filtre probabil că nu le folosesc, pentru că altfel probabil că nu ar mai mirosi în așa hal”, spune un vecin din zonă.

În urmă cu ceva timp oamenii au primit un răspuns și de la Direcția de Sănătate Publică. ”Și de acolo ne-au spus că dacă se lucrează cu ușile închise mirosul nu răzbate, iar sănătatea noastră nu este afectată. Dar, în continuare, ușile sunt deschise iar mirosul insuportabil”, spune sibienii.

Pentru că, în ciuda reclamațiilor depuse până acum, cei care locuiesc pe Frezorilor nu au primit vreo soluție al problema lor, au început din nou aceleași demersuri. Așteaptă ca în termenul prevăzut de lege să primească din nou răspunsuri de la autoritățile statului, de această dată cu soluții concrete.

”Am făcut tot ce ni s-a cerut”

Reprezentanții firmei spun că din punctul lor de vedere nu există nicio problemă. ”Noi am făcut tot ce ni s-a cerut. Suntem în parametrii și în standarde. Au fost de la Mediu, au măsurat nivelul noxelor. Dacă în interior nu depășim, nici afară nu are cum să fie peste. Am refăcut ușile de la intrare. Nu lucrăm cu ele deschise. Se deschid când intră sau iese cineva, când vin camioane cu marfă. Și dacă su nu simt miros, că satu în hală, cum să miroase chiar asa, afară…? Cei care reclamă sunt niște oameni cărora le face plăcere lucrul ăsta”, spune Ion Cazan, unul din asociații de la Midmet Sibiu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.