Festivalul ”Bujorul de munte” în weekend, la Gura Râului. Program plin

În weekend, la Gura Râului, are loc unul din cele mai așteptate evenimente ale verii. Festivalul ”Bujorul de Munte” a ajuns la cea de-a XVI-a ediție. Programul e plin de surprize, așa că merită să dați o fugă până acolo. 

De mai bine de un deceniu și jumătate încoace, comuna Gura Râului găzduiește o manifestare devenită tradiție pentru Mărginime și județul Sibiu: Festivalul „Bujorul de Munte”. A XVI-a ediție a evenimentului va fi organizată în 29 și 30 iunie 2019, de Primăria şi Consiliul Local Gura Râului, Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul – Junii” Sibiu.

Startul festivalului se va da sâmbătă, pe înserate, la ora 18:00, când are loc „Cina ca la stână”, cu spectacole folclorice şi jocuri populare din Mărginime, Arad și Suceava, şi cu prezentarea gastronomiei tradiţionale specifice gurenilor și invitaților din festival. Astfel, în anul când Sibiul deține titulatura de Regiune Gastronomică Europeană, fiecare solist va pregăti și va prezenta preparate tradiționale, specifice zonei de proveniență. Seara se încheie cu un foc de tabără.

Petrecere mare se încinge și duminică. La ora 11:30, va avea loc primirea oficială la poarta de intrare în comuna Gura Râului, urmată, la ora 12:00, de jocul Junilor din Gura Râului, în faţa Bisericii, și de deplasarea spre scena festivalului în căruţe, trase de cai. De la ora 13:00, spectacolul gastronomic și artistic continuă la scena amenajată în aval de baraj: aici, bucate tradiționale vor fi savurate, alături de dansurile populare ale Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” și de cântecele interpretate de soliști de renume.

Programul festivalului
29 IUNIE 2019
• ora 18:00, Scena Festivalului (în aval de baraj)
Cină ca la stână. Spectacol folcloric susținut de:
– Ansamblul Folcloric „Bujorul de Munte” – Gura Râului
– Ansamblul Folcloric „Păstrătorii Tradiţiei” – Pecica, jud. Arad
– Ansamblul Folcloric ,,Dor Străbun” – Bilca, jud. Suceava
– Ansamblul Folcloric „Străjencuța” – Straja, jud. Suceava
– Ansamblul Folcloric ,,Ceata Junilor” – Sibiu
Invitați: Oana Tomoiagă, Gabriel Dumitru, Bogdan Firu, Răzvan Năstăsescu, Geanina Gavrilă, Ioan Răulea, Traian Stoiță, Adriana Irimieş, Maria Lepindea, Camelia Cosma Stoiță, Alina Pinca, Marcel Părău, Ilie Medrea, Călin Brăteanu, Aurora și Săndel Mihai
• ora 22:00, În aval de baraj – Foc de tabără

30 IUNIE 2019
• Ora 11:30 – Primirea oficială, la intrarea în comuna Gura Râului
• Ora 12:00 – Jocul Junilor din Gura Râului, în fața Bisericii
• Ora 13:00, Scena Festivalului (în aval de baraj)
– Spectacol folcloric susținut de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”
Invitați: Ovidiu Homorodean, Stana Stepanescu, Tudor Furdui Iancu, Robert Târnăveanu, Nicușor Iordan, Carmen Popovici Dumbravă, Mariana Anghel, Adrian Stanca, Cristian Pomohaci, Nineta Popa

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.