Ziua Eroilor, sărbătorită de corul de copii din Șelimbăr

Cu prilejul Zilei Eroilor, Parohia Ortodoxă Română „Șelimbăr I” a organizat două activități educative pentru copii: prima, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitate, iar cea de-a doua, în deplasare la Predeal.

Joi, 6 iunie, de sărbătoarea Înălțării Domnului, care coincide cu Ziua Eroilor, copiii șelimbăreni au interpretat un concert de cântece patriotice în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” (Parohia Șelimbăr I). După oficierea Sfintei Liturghii și a Parastasului în memoria Eroilor Români, corul clasei a treia de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” din Șelimbăr, condus de pr. Ovidiu Polexă și de doamna învățătoare Rodica Novac, precum și corul claselor V-VIII, condus de profesorul Vasile Neghină, au susținut un frumos program de cântece patriotice, dedicate eroilor neamului.

Apoi, la acest sfârșit de săptămână, 18 elevi șelimbăreni s-au bucurat de o deplasare la Predeal, unde au prezentat același concert de cântări naționale, duminică, în fața credincioșilor din biserica mănăstirii „Sfântul Nicolae”, considerat ocrotitor al copiilor.

Mai mult, micii șelimbăreni au avut ocazia să viziteze sâmbătă Castelul Peleș din Sinaia, după care s-au bucurat de activități recreative la un parc de agrement din Predeal, având parte de masă și cazare la o pensiune locală. Seara, elevii au încins un foc de tabără și au savurat tortul oferit de organizatori.

Duminică, elevii au participat la Sfânta Liturghie în biserica mănăstirii, la final încântându-i pe credincioșii din Predeal cu frumoasele imnuri românești (Deșteaptă-te, Române!, Tu, Ardeal!, Basarabie frumoasă, Un cântec istoric ș.a.) și cu o scenetă despre Marea Unire a tuturor românilor.

Această activitate a fost desfășurată de Parohia Ortodoxă Română Șelimbăr I, în colaborare cu Mănăstirea „Sfântul Nicolae” din Predeal și Primăria Comunei Șelimbăr.

Preotul Ovidiu Polexă mulțumește tuturor partenerilor care au facilitat transportul, cazarea, masa și intrările la obiectivele turistice pentru tinerii elevi din Șelimbăr.

Vrei să știi mereu ce se întâmplă în comunitate? Te ținem la curent cu tot ce e nou și important! Cu un simplu LIKE ești conectat la tot ce contează în Şelimbăr.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.