Ploi torențiale la Șelimbăr până în 1 iunie

Furtuni și vijelii, acesta este anunțul meteorologilor pentru următoarele zile. La Șelimbăr vor fi ploi torențiale până în 1 iunie.

Șelimbărul intră sub cod galben de furtuni și vijelii începând de marți, 28 mai, de la ora 14.00. Până miercuri, 29 mai, la ora 02.00, meteorologii spun că în mai multe zone din județ cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

„În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, Transilvania, nordul Munteniei, precum și nord-vestul Moldovei. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, anunță meteorologii.

Totodată, până pe 1 iunie, la ora 10, este așteptat ca instabilitatea atmosferică să fie accentuată îndeosebi în regiunile vestice, sud-vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte, apoi cu precădere în sudul, centrul, estul și nordul teritoriului. Din 29 mai, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.