Elevi din Șelimbăr și Veștem, cot la cot cu pompierii sibieni

Joi a avut loc etapa județeană a concursului „Cu viața mea apăr viața”, la care au participat elevi din tot județul, inclusiv din Șelimbăr și Veștem.

La concurs au participat șase echipaje de elevi de gimnaziu de la școlile Râu Sadului, Veștem, Șelimbăr, Școala Gimnazială nr. 2 Cisnădie, Liceul Teoretic “Gustav Gundisch” Cisnădie și Școala Gimnazială nr. 2  Sibiu şi cinci  echipaje de liceu de la  Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, Colegiul Tehnic „Cibinium”  , Liceul Teoretic Teoretic “Gustav Gundisch” Cisnădie, Liceul Teoretic „O. Ghibu” Sibiu și Liceul Tehnic „Avram Iancu” Sibiu.
Cu această ocazie, elevii au arătat că au cunoştinţe teoretice referitoare la situaţiile de urgenţă, dar şi îndemânare, curaj şi spirit de echipă pe parcursul celor două probe practice:
      – Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m”
      – Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole contaminat”.
Concursul are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul situaţiilor de urgenţă şi se organizează, în fiecare an, în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, precum şi al promovării atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor. 
De asemenea, prin participarea la acest concurs, elevii au posibilitatea de a  învăța să adopte un comportament adecvat în cazul unor situații de urgență.
În urma clasamentului general, la gimnaziu, locul I a fost ocupat de către Școala Gimnazială nr. 2 Cisnădie, locul al II-lea de către Şcoala Râu Sadului și locul al III-lea de către Școala Gimnazială Şelimbăr. 
La liceu, locul I a fost obținut de către Liceul Teoretic “Gustav Gundisch” Cisnădie, Liceul Teoretic „O. Ghibu”  locul al II-lea și locul al III-lea de către Liceul Tehnic „Avram Iancu” Sibiu.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.