FOTO Un aqua park de cinci milioane de euro deschide la vecinii din Vâlcea

Dacă la Sibiu va mai dura până se va deschide aqua park-ul, find deocamdată doar la satdiul de idee, șelimbărenii se pot distra la un astfel de complex undeva în apropiere de Sibiu, la Călimănești. Inaugurarea va avea loc înainte e Paște.  

„Mirajul Oltului“, cel mai mare proiect turistic şi de agrement din judeţul Vâlcea a fost finalizat după mai bine de şase ani de la demararea lucrărilor şi după 11 ani de la aprobarea investiţiei. Complexul este construit în staţiunea balneară Călimăneşti-Căciulata, cu o investiţie de 5 milioane euro. Vâlcenii și turiștii vor putea să se bucure de un parc acvatic și un centru de relaxare modern în stațiunea Călimănești – Căciulata.

„Mirajul Oltului“ presupune două componente: un parc acvatic şi de relaxare şi un parc de agrement, cu terenuri de sport. Cele două secţiuni se află în zone distincte ale oraşului. Aqua-park-ul a fost construit în sudul staţiunii, în timp ce zona pentru sport a fost amenajată pe malul estic al Oltului, în localitatea Jiblea-Veche.

Parcul acvatic este dotat cu două piscine interioare, trei piscine exterioare, un ansamblu de tobogane cu o înălţime de 14 metri, saună, sală de fitness, zonă de cafenea, vestiare şi grupuri sanitare. Piscinele sunt cu apă dulce şi termală. Parcul de agrement şi sport din zona Jiblea-Veche are terenuri de tenis, de minifotbal, pistă pentru role, loc de joacă, vestiare, grupuri sanitare, dar şi un ponton plutitor de la care pleacă în curse al doilea vaporaş de pe Olt.

„Mirajul Oltului” va fi inaugurat săptămâna viitoare, mai precis joi, 25 aprilie 2019, iar după ce se va tăia panglica, parcul acvatic își va deschide porțile pentru primii turiști.

În ședința din 18 aprilie 2019, consilierii județeni au votat și tarifele pentru serviciile prestate. Tariful se percepe pe fiecare intrare. Nu este permisă ieşirea şi revenirea decât pentru o periodă de maximum 10 minute. Tariful de acces nu oferă garanţia disponibilităţii unui şezlong, acestea putând fi ocupate în limita locurilor disponibile. Biletele şi abonamentele sunt valabile nominal. Abonamentele sunt valabile 60 de zile calendaristice de la data cumpărării.

Construcția unui alt aqua park a fost anunțată la Cluj.

Brașovul are și el de câțiva ani buni un aqua park la care merg mii de turiști anual. 

Capacitatea maximă a Parcului Acvatic şi a Centrului de Relaxare Călimâneşti este de 300 locuri. În momentul în care această limită este atinsă, nu se mai pot elibera brăţări de acces. Toate tarifele sunt valabile în anul 2019, modificările care vor interveni în nivelul acestora va fi în funcţie de situaţiile/condiţiile concrete care intervin pe parcursul desfăşurării activităţii. Este interzis accesul copiilor sub 14 ani neînsoţiţi. Persoanele peste 14 ani îşi dovedesc vârsta prin documente justificative.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.