Mamă a trei copii, bolnavă de cancer – Șelimbăreanca Olesia are nevoie de ajutorul nostru

Olesia Popescu este o mămică fericită, împlită și extrem de optimistă. Deși viața a încercat-o îngrozitor în repetate rânduri, femeia care locuiește în Șelimbăr are încă puterea să se bucure și să creadă că va fi din nou sănătoasă. Ea poate însă să se facă bine, iar noi o putem ajuta, prin donații, ca să-și poată crește copiii mari.

„Mai bine mor eu, decât să îmi omor copilul”
Drama Olesiei a început toamna trecută, în septembrie. Deși era în culmea fericirii, căci purta în pântece cel de-al treilea băiețel, a primit o veste copleșitoare: suspectă de cancer de col uterin. Au urmat zile pline de durere și descurajare. Șocul era prea mare. Ceea ce a făcut-o însă să depășească acea perioadă critică a fost gândul că, indiferent de ce avea să se întâmple, copilul ei trebuia sa se nască. „Am început să plâng când am aflat. Eram suspectă de cancer… Timp de două săptămâni, până la confirmare, am fost distrusă. Nu mai știam ce să fac. A fost un șoc total, mai ales că eram și gravidă. Doctorii mi-au spus atunci că dacă sarcina nu era peste 24 de săptămâni, ar fi trebuit să fac avort. Dar chiar și asa, eu nu aș fi vrut. Mai bine mor eu, decât să îmi omor copilul. Micuțul e sănătos acum, deși avea 7 luni jumate când s-a născut”, spune tânăra mămică.

Astfel, în săptămâna 27 de sarcină, medicii au depistat tumora. Fiind de gradul I, i s-a recomandat ca la 32 de săptămâni să nască, însă micuțul a întârziat puțin și a venit pe lume la 34 de săptămâni. Pe atunci, tumora avea patru centimetri. „Îmi spuneau că nu se mai mărește, dar s-a mai mărit cu doi centimetri”, spune Olesia.

Chimioterapie – Tumora tot în creștere
Olesia nu a stat pe gânduri și a început imediat după naștere chimioterapia. Înițial, a făcut trei astfel de ședințe la Cluj. Când a fost la control la Sibiu, doctorii i-au spus că tumora a mai crescut și că are o mărime de 7 centimetri. Apoi, au urmat alte trei sedințe de chimioterapie. La final, după ce a făcut un RMN, medicii sibieni i-au spus că tumora este încă în creștere și că a ajuns la aproape 8 centimetri. „Nu mi-a venit să cred. M-am dus la Cluj și am făcut controale și acolo. Tumora avea de fapt 5 centimetri, nu 8 cum ziceau cei din Sibiu. Cei de la noi mi-au zis să nu mă pot opera, dar la Cluj mi-au dat o șansă”, spune Olesia Popescu.

Acum, după o perioadă dificilă în care a crezut că nu mai are nicio șansă, tânăra mămică este optimistă. În 15 aprilie este programată la operație în Cluj. Are însă, în continuare, nevoie de bani. Operația costă aproximativ 19.000 de lei, iar după aceasta vor urma zeci de ședințe de radioterapie care vor trebui și ele plătite.

Trei copii sănătoți și fericiți
Olesia are trei copii frumoși. Cel mare are aproape 8 ani, cel mijlociu 3 ani și jumătate, iar cel micuț a venit pe lume în urmă cu patru luni. Sibianca vrea să-și vadă băieții crescând, să poată avea grijă de ei și să-i poată ghida în drumul lor în viață. Tocmai de aceea, toți oamenii cu inimă mare pot dona, atât cât au, în contul deschis pe numele POPESCU OLESIA: RO09RNCB0233141720410001 – LEI.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.