VIDEO FOTO Polițiștii au luat cu asalt Târgul Obor din Sibiu – Au confiscat marfă și câteva mii de lei

Polițiștii sibieni au efectuat mai multe controale și percheziții pe linia combaterii evaziunii fiscale. Printre ele a avut loc duminică, 10 februarie, în târgul de vechituri din Obor.

În perioada 04 – 10 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Sibiu au desfășurat activități specifice în vederea prevenirii și combaterii evaziunii fiscale generate de ilegalitățile din sfera proprietății intelectuale și industriale.
Polițiștii sibieni au desfășurat acțiuni în scopul identificării persoanelor juridice și fizice care comercializează produse contrafăcute, al identificării și scoaterii acestor produse din circuitul comercial, al ridicării documentelor de proveniență, dar și în scopul identificării furnizorilor de mărfuri contrafăcute.La data de 10 februarie a.c., în urma verificărilor efectuate în municipiul Sibiu, în Târgul Obor, au fost depistate patru persoane care dețineau spre comercializare articole de îmbrăcăminte și încălțăminte care nu prezentau caracteristicile produselor originale ale căror mărci le purtau.
Cu această ocazie, au fost întocmite patru dosare penale având ca obiect săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.
De asemenea, au fost confiscate 445 de bunuri (îmbrăcăminte, încălțăminte) și a fost indisponibilizată suma de 2.543 de lei.

Conform art. 90 lit b din Legea 84/1998 – constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă de la 50.000 la 150.000 lei, punerea fără drept în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.
Acțiunile polițiștilor sibieni vor continua în contextul în care prevenirea și combaterea evaziunii fiscale reprezintă o preocupare constantă a Poliției Române.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.