Mitingul polițiștilor la Sibiu neavizat de Primărie. Au respins cererea

Primăria Sibiu a anunțat miercuri că a dat aviz nefavorabil pentru desfășurarea unui protest în Sibiu pe data de 9 mai. Mitingul urma să fie organizat de Federația Sindicatului Polițiștilor, peste 5.000 de polițiști fiind anunțați în prealabil că urmau să participe.

Primăria Municipiului Sibiu a primit din partea Federației Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România o adresă prin care se solicită aprobarea desfășurării în Piața Mare și Piața Mică din Sibiu a unui protest, în data de 9 mai.
Cererea a fost respinsă de către administrația locală. ”Comisia de Avizare a Adunărilor Publice a analizat această cerere și a decis emiterea unui aviz negativ având în vedere faptul că în Sibiu, în data respectivă, se va desfășura Summitul Șefilor de State și Guverne din Uniunea Europeană, cât și evenimente conexe în diverse locații. Acest eveniment de importanță europeană și cu participare la cel mai înalt nivel necesită măsuri speciale pentru desfășurarea în bune condiții și în siguranță pentru înalții demnitari care vor participa. Din toate aceste motive, suprapunerea altor evenimente pe desfășurarea Summitului nu este posibilă și nici de dorit”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt la Primăria Sibiu.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.