Protest de amploare la Sibiu – Peste 5.000 de polițiști vor fi prezenți

Polițiștii, angajații din penitenciare și rezerviștii continuă protestele începute anul trecut. Aceștia vor să vină la Sibiu, în perioada Summit-ului UE și să-și strige nemulțumirile. Peste 5.000 de polițiști vor fi prezenți.

Potrivit evz.ro, în săptămâna Summit-ului UE, Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România, împreună cu Federația Sindicatelor din Administrația Natională a Penitenciarelor și Forumul Structurilor Asociative din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională organzează proteste în fața MAI, Ministerului Justiției și la Parlament.
Organizarea protestului va avea un impact major, în văzul miniștrilor de Interne aflați la Reuniunea Justiției și Afacerilor Interne, aflați la București atunci. „Observ deja că Ministerul de Interne încearcă, pe diferite căi, să manipuleze oamenii, să transmită informații false. Ca și exemplu, au început să manipuleze polițiștii, spunând că există o inițiativă legislativă de majorare a salariilor de 75%. Total fals. Este vorba de un ordin de ministru privind munca suplimenară. Deci aruncă fumigene pe piață. Eu am încercat să transmit oamenilor mesajul corect, că e vorba de diversiune și manipulare. Noi, în sindicat, avem și rezerviștii și cei din minister au început să trimită niște adrese prin care, spun ei, că încearcă să echivaleze impactul financiar cu niște drepturi bănești neachitate. Alea sunt de 10 ani, din 2009. S-au trezit exact în perioada asta”, a declarat liderul FSNPPC, Dumitru Coarnă.
Potrivit acestuia, în 9 mai, atunci când se va organiza Summit-ul UE la Sibiu, se va organiza un miting de protest la care vor participa cel puțin 5.000 de persoane. Acesta a trimis și o adresă către Primăria Sibiu.

sursa: evz.ro

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.