Diana, tânăra în moarte cerebrală din cauza meningitei, a murit

Diana Ghișoiu, tânăra care se afla în moarte cerebrală din cauza meningitei, a murit. Fata a făcut stop cardiorespirator în noaptea de joi spre vineri.  

Diana a făcut stop cardiorespirator

Diana a făcut stop cardiorespirator în cursul nopţii de joi spre vineri, potrivit mamei sale, cea care a vegheat-o pe durata internării în spital. Fata s-a stins la 24 de ani, în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, unde se afla din 6 ianuarie, în moarte cerebrală.

19 zile de moarte cerebrală

Diana Ghişoiu a rezistat 19 zile în moarte cerebrală, datorită aparatelor de la Terapie Intensivă. Fata intrase în moarte cerebrală, duminică, 6 ianuarie. Încă de atunci, medicii au anunţat că nu se mai poate face nimic pentru salvarea Dianei. „Din nefericire evoluția bolii a fost una galopantă, starea pacientei s-a agravat iar în data de 6 ianuarie, ora 22:30 a fost declarată moartea cerebrală. În această situație, un pacient este decedat din punct de vedere medico-legal. Pacienta se află într-o stare ireversibilă, este conectată la aparate, iar funcțiile cardio-respiratorii sunt susținute în mod artificial, întrucât nu există activitate cerebrală”, se preciza de atunci, într-un comunicat de presă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

Diagnostic corect, tratament bun, pacientul decedat

Diana Ghişoiu s-a stins, deşi i s-a pus diagnosticul corect în două spitale din Sibiu, atât la Spitalul Militar, cât şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Pacienta a beneficiat de cel mai bun tratament, cu medicamente de ultimă generaţie, potrivit informărilor oficiale venite  de la spital. Cu toate acestea, Diana, deşi a fost ajutată începând din 4 ianuarie, de medici, a pierdut lupta cu meningita. Anul trecut, doi copii au murit de meningită în Sibiu, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică din Sibiu.

Familia nu vrea autopsie

Mama Dianei ne-a spus că intenţionează să ceară scutirea de autopsie. În mod normal, se face autopsie oricărui pacient care se sfârşeşte în spital. Legea dă posibilitatea aparţinătorilor să ceară în scris, scutirea de autopsie a celui decedat în spital.

Rămâne întrebarea: dacă ar fi ajuns mai repede la medic, ar mai fi trăit?

Diana a avut o răceală în decembrie, după care a plecat să îşi petreacă Revelionul în Turcia, alături de prietenul ei. S-a întors răcită şi a mers la medic în 4 ianuarie 2019. Unii medici afirmă că Diana a avut imunitatea scăzută, pe fondul oboselii, ceea ce ar putea explica de ce nu a putut lupta cu meningita. Diferenţa dintre viaţă şi moarte, la acest tip de meningită, este de 10 ore, timp în care pacientul trebuie să ajungă la medic şi să primească tratamentul corect. Diagnosticul şi tratamentul dat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă au fost corecte, spun cei care conduc spitalul, Direcţia de Sănătate Publică şi cei de la Spitalul Cantacuzino din Bucureşti, unde a fost trimisă sânge recoltat Dianei, din prima zi. Diana s-a stins, deşi medicii au încercat să o salveze. I s-a făcut şi o transfuzie de sânge în moarte cerebrală, însă nu a ajutat-o. Ironia face ca Diana să nu mai fi putut fi ajutată de transfuzie, deşi ea era cunoscută ca donatoare de sânge. Rămân întrebările: cum de s-a îmbolnăvit şi mai ales dacă ar fi putut fi salvată, dacă ar fi ajuns mai repede la medic?

Cum începe meningita

Durerea de cap insuportabilă, febra, faptul că nu mai suportăm lumina, sunt semne care trebuie să ne trimită urgent la medic. Ar putea fi începutul unei meningite, atrag atenţia medicii. „Sunt nişte semne: dureri puternice de cap cu febră, cu retoare ce ceafă, nu poţi să mişti capul şi nu suporţi lumina, nu mai stai o secundă”, a explicat directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu, întrebat care sunt primele semne ale unei posibile meningite.

Mătuşa Dianei este tratată la Infecţioase, cu suspiciune de gripă

Unul dintre oamenii care au luat pastille ca să nu facă meningită, după ce s-au văzut cu Diana, este mătuşa ei, sora mamei sale. Aceasta a fost internată ieri în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, la Secţia de Boli Infecţioase, unde este tratată fiind suspectă de gripă.

 

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.