Film nou românesc la Teatrul Gong din Sibiu

Prezentat în premieră mondială la festivalul de film de la San Sebastian, „Un om la locul lui”, filmul de debut în lungmetraj al regizorului Hadrian Marcu, din distribuția căruia fac parte Bogdan Dumitrache, Ada Galeș, Mădălina Constantin și Adrian Titieni, va avea o proiecție specială la Sibiu.

Evenimentul va avea loc joi, 17 ianuarie, de la ora 19.00, la Teatrul Gong, în prezența regizorului Hadrian Marcu și a actriței Ada Galeș.
Petru Tudoran (Bogdan Dumitrache), inginer de foraj într-o companie multinațională, a primit o ofertă de muncă la București. Viitoarea soție este însărcinată. Fosta iubită a suferit un accident înfiorător. Acum, Petru trebuie să facă o alegere. Un om la locul lui, un film despre decizii imposibil de asumat, scris și regizat de Hadrian Marcu, o adaptare liberă după romanul Firesc al lui Petru Cimpoeșu, ajunge la Sibiu.
„În mod instinctiv, oamenii caută afecțiune dar afecțiunea vine la pachet cu o altă persoană, ceea ce poate face situația complicată. Câteodată e de preferat singurătatea dar aceasta nu este o opțiune pe termen lung. Această contradicție creează pentru unii dintre noi o permanentă stare de conflict. Filmul încearcă să redea lupta interioară a unui bărbat și eșecul acestuia de a se înțelege pe sine. Eșecul de a evolua pe plan personal și degradarea cauzată de repetarea inconștientă a greșelilor.”, spune regizorul Hadrian Marcu.
Un om la locul lui a avut premiera mondială în cadrul secțiunii New Directors a Festivalului de Film de la San Sebastian. Filmul are o durată de 93 de minute și are un rating AP12 (acordul părinților pentru copii sub 12 ani). Accesul publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare online prin entertix.ro sau la sediul Teatrului Gong. Prețul unui bilet este de 10 lei.
Hadrian Marcu (n. 1976, Brăila) a absolvit Facultatea de Drept în 1999, iar în 2003 a început studiile la Facultatea de Regie a Universității Media. A lucrat ca regizor secund pentru lungmetrajul „Hârtia va fi albastră”, în regia lui Radu Muntean, iar din filmografia sa mai fac parte opt scurtmetraje, printre care se regăsesc „Domnul David”, „Unchiul Victor” şi „Joi”, acesta din urmă fiind selecţionat în competiţiile oficiale ale festivalurilor de film de la Namur, Thessaloniki și Hamburg. De-a lungul carierei sale, Hadrian Marcu a fost asistent de regie pentru aproximativ 80 de reclame, realizate în colaborare cu unele dintre cele mai prestigioase case de producție din România și din străinătate.
„Un om la locul lui” este produs de 4 Proof Film, în co-producție cu Oblique Media Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Dafora, Mindshare Media, Romaqua Group, Star Foods, OMD, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune. Distribuit de Domestic Film.
Scenariul și regia sunt semnate de Hadrian Marcu. Imaginea îi aparține lui Adrian Silișteanu.
Montaj – Alexandru Radu, sunet – Sebastian Zsemlye, scenografie – Bogdan Ionescu, costume – Alexandra Alma Ungureanu, casting – Florentina Bratfanof, producător executiv – Titi Rădoaie, coproducător – Adela Vrînceanu Celebidachi, producători – Anamaria Antoci, Adrian Silișteanu

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.