Zborurile de pe ruta Munchen – Sibiu, anulate de Lufthansa

Câteva zboruri din Munchen către Sibiu și retur au fost anulate sau reprogramate, totul din cauza condițiilor meteo nefavorabile. În același timp, peste mai bine de 600 de zboruri s-au anulat din cauza unor greve ale angajaților a trei aeroporturi din Germania.

Noaptea trecută, o cursă care trebuie să plece din Munchen și să ajungă la ora 00:50 la Sibiu, a fost anulată din cauza condițiilor meteo nefavorabile, spune reprezentanții Aeroportului din Sibiu. Totodată, și plecarea de joi dimineață spre Munchen a fost anulată.

Cât despre zborul Muchen – Sibiu, de joi, care trebuia să aterizeze la 11:25, nu a mai fost programat, din cauză că nu este disponibilă nicio aeronavă care să opereze cursa. Pasagerii vor fi însă rerutați.

În același timp, în Germania, peste 600 de zboruri au fost anulate, joi, din cauza unei greve a personalului de securitate de la Aeroporturile Dusseldorf, Koln-Bonn și Stuttgart. Greva personalului de securitate de la cele trei aeroporturi a afectat aproximativ 110.000 de pasageri, dar și traficul aerian de marfă, mai ales că firma de curierat DHL are un centru major la Koln-Bonn.

În urma grevei au fost anulate 130 de zboruri la Koln-Bonn, 350 la Duesseldorf și 125 la Stuttgart, iar numeroase alte zboruri au înregistrat întârzieri semnificative. O grevă similară s-a desfășurat luni la aeroporturile din Berlin.

Sindicatul ver.di a transmis că greva a fost „provocată” de angajatori care au oferit o creștere de doar 2% a salariilor în următorii doi ani. Sindicatul cere ca salariul primit de personalul care efectuează controale de securitate să fie crescut până la valoare de 20 de euro pe oră. Asociația angajatorilor BDLS afirmă că aceasta ar reprezenta în unele cazuri o creștere de până la 30%. Următoarea rundă de discuții între sindicat și angajatori se va desfășura pe 23 ianuarie.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.