Sonia are leucemie. Are nevoie de 120.000 de euro să trăiască

Sonia are 12 ani. Își dorește să împlinească încă muuulți de acum înainte. Este optimistă pentru că va pleca în Israel. Nu în vizită, ci la un consult la un spital de oncologie. Și asta pentru că are leucemie. De acolo a primit o șansă la transplant sau tratament, în funcție de rezultatul analizelor. Comunitatea din Tălmaciu, acolo unde locuiește Sonia, s-a mobilizat și au reușit să strângă banii necesari deplasării. Dar, pentru șansa la viață pe care o are Sonia, este nevoie de 120.000 de euro. Stă în puterea voastră, noastră, să o ajutăm. 

Diagnosticată cu leucemie
Sonia Dinică a fost un copil obișnuit până la începutul acestui an. A început însă să acuze dureri de spate tot mai puternice și să slăbească tot mai mult. Părinții i-au făcut analize, dar nimeni nu a observat nimic suspect. Pentru că situația nu se îmbunătățea au decis să o ducă la Cluj. Acolo au primit verdictul: leucemie limfobastică. A fost un diagnostic greu de digerat pentru părinții ei, dar s-au mobilizat și au știut că doar luptând o pot ajuta.
A început curele de chimioterapie- 4 la număr. După prima s-a simțit bine, dar după cea de-a doua Sonia s-a simțit foarte rău. Nu putea sta în picioare, era mereu ajutată de părinții ei.

O șansă în Israel
Sonia este din Tălmaciu. Toată comunitatea a încercat să o ajute. Pe tot parcursul anului s-au organizat evenimente caritabile pentru ea și astfel s-a reușit strângerea unei sume care să îi permită să plece în 22 decembrie în Israel. ”Am încercat să o ajutăm cum am putut. La unul dintre evenimente un băiețel a venit la mine și mi-a întins un bon de masă. Mi-a spus Nenea, doar atât am ,dar îl dau pentru Sonia”, spune Adrian Bârză, președinte la FC Tălmaciu și cel care organizează campania pentru Sonia.

Din Israel familiei Soniei i s-a transmis că este nevoie ori de transplant, ori de tratament. Acest lucru se va stabili însă după primul consult și analizele care le va face acolo. ”Sonia va pleca în 22 și va sta în Israel până în 29 decembrie. Indiferent dacă i se va spune că are nevoie de transplant sau tratament, costul e tot în jurul a 120.000 de euro. Doar deplasarea asta dea cum ajunge undeva la 15.000 de euro cu spitalizare, analize, transport….”, spune Adrian Bârză.

Sonia are o șansă să redevină copilul vesel care a fost. Cu atât mai mult cu cât nu abandonează nimic din ceea ce făcea înainte. Învață acasă, profesorii îi trimit temele și chiar e evaluată și primește note.

Stă în puterea noastră să o ajutăm, donând în conturile deschise la BCR pe numele Gheorghe Dinică
RO67 RNCB 0227 0939 4525 0002 – Euro
RO13 RNCB 0227 0939 4525 0004 – Ron

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.