Undă verde pentru viitoarele magazine Lidl și Kika la Șelimbăr

Consiliul Local al comunei Șelimbăr a aprobat în ședința de la începutul lunii decembrie documentația PUZ pentru amenajarea viitorului magazin LIDL, în locul fostului XXL, la ieșirea din localitate spre municipiul Sibiu. Acolo va fi amenajat și primul magazin Kika.

Lidl a primit în sfârșit gir să construiască cel mai mare magazin din județul Sibiu și primul care va avea în vecinătatea sa un magazin Kika. Consilierii locali au apropbat documentația PUZ+RLU pentru ”construire imobil spațiu expozițional și de vânzare, comerț, servicii, depozitare”, pentru Lidl România. Acesta va fi amplasat în locul fostului XXL, suprafața totală fiind de peste 20.000 metri pătrați (inclusiv parcare). Avizul s-a dat cu obligarea LIDL de a amenaja și pava trotuarele și de a lărgi căile de acces în zonă.
Imobilele se vor amenaja cu o retragere de câțiva metri față de Șoseaua Sibiului și strada Octavian Goga. Aproximativ 55 la sută din suprafața de 20.408 mp, va fi destinată amenajării de locuri de parcare.
Prin acest proiect, s-a dat practic undă verde construirii celor două magazine, acestea urmând să devină funcționale pe parcursul anului 2018.
Magazinul Lidl din Șelimbăr va fi al șaselea din județ, după cele trei din Sibiu, unul la Mediaș și unul la Avrig. Kika în schimb va fi primul magazin deschis în județul Sibiu.

Patru milioane a plătit Lidl pe fostul XXL
Lidl a plătit opt milioane de euro pe două magazine cumpărate de la concurenţii direcţi: Penny Market. Este vorba despre două magazine XXL Mega Discount amplasate în Sibiu şi Galaţi, tranzacția având loc în prima parte a lui 2017. Cele două unităţi XXL Mega Discount cumpărate măsoară 2.500 mp suprafaţă de vânzare fiecare. Lidl însă preia nu doar magazinele, ci şi terenurile pe care acestea sunt construite, potrivit datelor din piaţă. Grupul german Rewe, proprietarul Penny Market, a închis la finalul anului trecut cele opt unităţi XXL Mega Discount din România, anunţând că şase vor fi remodelate în Penny Market şi două vândute.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.