VIDEO – O reclamă de Crăciun a devenit virală, după ce a fost interzisă pe TV

O reclamă de Crăciun a fost interzisă pe micile ecrane din Marea Britanie. Motivul: este „prea politică”, spun cei din instituția care se ocupă de reglementarea conținutului publicitar în audiovizual.

Între timp, clipul a fost atât de vizionat încât a devenit viral, iar sute de mii de oameni sunt acum revoltați și condamnă vehement interdicția.

Este vorba, mai exact, despre o reclamă creată de lanțul de supermarketuri Iceland, celebru în Marea Britanie pentru produsele congelate. Recent, Iceland a lansat o reclamă de Crăciun, sub forma unei animații, numită „Say hello to Rang-tan”. Clipul a fost interzis însă, fiindcă „nu respectă legislația privind publicitatea politică”.
Spotul spune povestea unei fetițe și a unui urangutan, punând accentul pe daunele produse de defrișările pădurilor tropicale, cauzate cu scopul de a produce ulei de palmier.
Reclama este narată de actrița Emma Thompson și este produsă cu ajutorul organizației mondiale Greenpeace. A avut un buget de producție de aproximativ 500.000 de lire sterline și are un mesaj simplu în încheiere: „25 de urangutani mor zilnic. Până când uleiul de palmier nu va mai cauza distrugere pădurilor tropicale, îl eliminăm din toate produsele noastre”.

„Chiar dacă din păcate reclama noastră nu va ajunge niciodată la televizor, sperăm că oamenii o vor viziona prin intermediul reţelelor sociale şi astfel ne vor ajuta să creştem gradul de conştientizare a unei probleme globale importante“, a declarat managerul lanţului de supermarketuri Iceland.

Pe YouTube, reclama de Crăciun a strâns 5,6 milioane de vizualizări într-o lună, iar pe rețelele de socializare este deja virală. Există, totodată, și o petiție prin care se cere ridicarea interdicției de a rula pe TV.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.