Șelimbărenii se pregătesc de Ignat – Cât mai costă un porc la Sibiu

Doar trei săptămâni mai sunt până la începerea sărbătorilor de iarnă. Șelimbărenii au dat startul pregătirilor și se gândesc deja ce cadouri să le dăruiască celor dragi, ce model de brad vor alege, dar și ce bunătățuri vor pune pe masă.

Aceștia au însă de unde alege atunci când vine vorba de carne de porc. În mai toate satele din județ se găsesc porci de cumpărat. Cei mai muți dintre vânzători oferă cumpărătorilor posibilitatea de a-și alege singuri ce vor, iar câțiva dintre ei oferă și servicii de măcelărie.

Prețurile oscilează între 9 lei și 11 lei kilogramul, iar porcii cântăresc de la 80 de kilograme și ajung până la aproape de 200 de kilograme. Asta însemnând că, dacă șelimbărenii doresc să cumpere unul de 100 de kilograme, vor trebui să scoată din buzunare, în medie, 1.000 de lei.

Există însă mulți șelimbăreni care doresc să aibă carne proaspătă pe masă, de sărbători, însă nu au posibilitatea să ia un porc viu. De aceea, mulți vânzători vin cu o ofertă, și anume, cu încă 200 de lei, mamiferul poate fi tăiat și secționat.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata