Poreclele, insultele, intimidările și violențele în școli, interzise prin lege

Poreclele, insultele, tachinările, intimidările, umilirile și violențele în școli sunt interzise, de marți, prin lege. Inițiativa legislativă împotriva violenței psihologice – bullying în școli a fost adoptată de Senat, care este cameră decizională.

Potrivit digi24.ro, legea Educaţiei Naţionale a fost astfel completată cu o secţiune care prevede expres definirea şi prevenirea bullying-ului, asistenţa psihologică, dar şi formarea şi informarea personalului didactic cu privire la problemele care decurg din acest tip de comportament.

Așadar, violența manifestată fie fizic, prin comportamente repetate de lovire, piedici, îmbrâncelo, plesnit sau alte forme asemănătoare, fie verbal, prin porecle, insulte, tachinări, intimidări, umiliri, va fi interzisă prin lege și se vor lua măsuri ca aceasta să fie combătută în toate ciclurile educaționale: primare, gimnaziale și liceale.

Iniţiativa legislativă care defineşte, previne şi interzice violenţa psihologică – bullying-ul a modificat şi completat Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011. Aceasta a fost adoptată, luni, de Senat în calitate de cameră decizională (L652/2018), spun deputaţii PSD Andrei Pop, secretar al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, şi Petre-Florin Manole, din Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, care se numără printre iniţiatorii legii.

Senatorii au votat iniţiativa în unanimitate. Legea Educaţiei Naţionale a fost astfel completată cu o secţiune care prevede expres definirea şi prevenirea bullying-ului, asistenţa psihologică, dar şi formarea şi informarea personalului didactic cu privire la problemele care decurg din acest tip de comportament.
Legea fusese adoptată de Camera Deputaţilor în 31 octombrie.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata