FOTO VIDEO Klaus Iohannis – Sibiu, Regiune Gastronomică va fi un succes

Programul sibiu, Regiune Gastronomică europeană s-a lansat miercuri seara, la București. Președintele Klaus Iohannis a fost și el prezent și s-a declarat convins că programul va fi un succes pentru că mâncarea din această zonă este cea mai bună. 

„Pe scurt, dragi prieteni, ‘Sibiu, regiune gastronomică’ – un eveniment pe gustul meu! (…) Capitala culturală europeană a dovedit că Sibiul are capacitatea să aducă împreună mai mulţi actori şi nu vorbesc aici de actori de teatru, ci actori mai degrabă din administraţie, de politici şi atunci s-a văzut că Hora Unirii nu este numai despre simboluri, ci este despre adevăruri. Dacă mai mulţi lucrează împreună, proiectul devine mai mare, mai fezabil, mai puternic, mai vizibil şi sper ca acesta să devină mai gustos. Apreciez foarte mult faptul că aţi reuşit dintr-un proiect incipient, care a fost în 2014, să aduceţi laolaltă foarte mulţi actori locali şi să promovaţi regiunea Sibiului. Această abordare de regiune este autentic europeană şi, din acest punct de vedere, sunt convins că va fi un mare succes şi dintr-un alt motiv – mâncarea din Sibiu şi din Mărginime realmente este cea mai bună. Încercaţi şi vă veţi convinge!”, a spus Iohannis, la evenimentul de lansare oficială a programului „Sibiu, regiune gastronomică europeană 2019”, care a avut loc la Clubul Diplomatic.El a amintit că în 2007 Sibiul a fost Capitală culturală europeană iar acest moment a fost recunoscut de aproape toată lumea ca fiind un succes.

Lansarea programului "Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019" – live din București. Detalii pe www.oradesibiu.ro www.oradeselimbar.ro si www.orademedias.ro

Publicată de Ora de Sibiu pe Miercuri, 21 Noiembrie 2018

„Dar cum de obicei un succes deschide apetitul pentru mai mult, iată că exact la momentul potrivit pentru a satisface această poftă vine regiunea gastronomică”, a afirmat Iohannis, felicitându-i pe toţi cei care s-au implicat în acest proiect.

Foto presidency.ro

Cu ocazia evenimentului au fost prezentate fragmente din filmele „Sibiu 825” şi „Poarta de sud a Transilvaniei” şi a fost lansată moneda locală SIBCoin, şeful statului primind primul set de astfel de „monede” într-un săculeţ.

„Îmi aminteşte de ceva punguţa. (…) Pot să vin la Sibiu şi primesc în schimb…?”, a afirmat Iohannis, primind ca răspuns „bunătăţi” din partea directorului Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură, Sibiu, Eugen Iordănescu, care i-a şi înmânat săculeţul cu SIBCoin.
La eveniment a fost difuzat şi un filmuleţ de prezentare a programului „Sibiu, regiune gastronomică europeană 2019”, iar chef Florin Dumitrescu a promovat gastronomia din regiunea Sibiului.

Foto presidency.ro

Printre cei care au participat la eveniment s-au numărat primarul municipiului Sibiu, Astrid Cora Fodor, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, reprezentanţi ai corpului diplomatic, printre care s-a numărat ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, parlamentari, printre care liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan.

„Este surprinzător cât de mulţi cunosc în această sală. De obicei, în Bucureşti nu mi se întâmplă asta”, a remarcat Iohannis.

La finalul evenimentului şeful statului i-a felicitat pe chefii din regiunea Sibiului, a făcut o fotografie cu aceştia şi a vizitat standurile cu mâncare.

Foto presidency.ro
Foto presidency.ro

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.