Vara din noiembrie – Vremea își face de cap

La Șelimbăr am avut parte în ultimele zile de o vreme mai degrabă de vară decât de toamnă la final de octombrie și început de noiembrie. Termometrele indică temperaturi cu 12-14 grade mai mari decât în mod normal pentru această perioadă. Vremea caldă va mai continua și în următoarele zile în zona Șelimbărului.

Meteorologii anunță că și în zilele următoare vom avea parte de zile călduroase și însorite, în mare parte din țară. În mod normal, maximele perioadei ar trebui să se încadereze între 9-15 grade și minimele între -2 și 7 grade, spun meteorologii.
Prima zi de noiembrie va aduce în continuare temperaturi peste cele normale în toată ţara. Cel mai cald va fi în vest, nord şi centru unde se vor mai depăşi 25 de grade Celsius. Norii vor fi puţini până spre seară, apoi vor apărea ploi slabe, izolate, iar în depresiuni se va forma ceaţă. Vântul va avea intensificări la altitudini mari şi prin vest şi sud-vest.
Norii vor coborî peste zonele joase din sudul şi din estul ţării în cursul nopţii, iar ceaţa va reduce vizibilitatea în special pe litoral, şi izolat, în depresiuni. Vântul va fi alert în Munţii Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali. Minimele se vor situa între 3 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade Celsius pe litoral şi în Dealurile de Vest.
În Bucureşti, cerul se va acoperi treptat în timpul nopţii, iar spre dimineaţă vor fi şi condiţii de ceaţă, însă temperaturile nu vor coborî sub 10 grade Celsius. Peste zi, soarele va reuşi să iasă printre nori, dar maximele nu vor mai trece de 20 de grade Celsius. Presiunea aerului va fi mai mare faţă de cea confortabilă. La munte, va fi în continuare cald, în special la altitudini mai mari unde va străluci soarele. În schimb, pe văi şi în depresiuni, temperaturile vor fi uşor mai scăzute pentru că acolo norii vor fi mai insistenţi şi va apărea ceaţă. Vântul va fi activ pe creste.

Primește știrile in timp real

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.